Zelf een grafkist kopen

Uitvaart.nl
Waarom zelf een grafkist kopen?

Steeds meer zaken kunt u zelf online regelen. Ook op het gebied van begrafenis en crematie. En niet alleen om u te oriënteren maar om bijvoorbeeld daadwerkelijk een unieke grafkist te kopen en tevens honderden euro's te besparen.
U kunt bij Uitvaartkist-Online zelf een grafkist uitkiezen en bestellen. Snel, veilig betalen via Ideal, goedkoop en binnen 12 uur bezorgd bij u of uw uitvaartverzorger. Gewoon zelf regelen vanuit uw stoel.
Klik op de twee afbeeldingen rechts voor meer informatie over het zelf regelen van een uitvaart.


Een grafkist die past bij uw persoonlijke stijl. U kiest zelf welke grafkist en waar u die koopt, niemand kan u dwingen!

Niets is persoonlijker dan zelf een uitvaartkist kiezen. Welke vindt u mooi? wat past het beste bij uw geliefde? Wat past binnen uw budget? Welke bekleding wenst u? De keuze is aan u, en u kunt een grafkist kopen waar u dat wilt. Dat hoeft zeker niet via een begrafenisondernemer. Zelf een grafkist kopen betekent een ruime keuze die niet beperkt is tot de collectie van uw uitvaartverzorger. En u bespaart vaak een boel geld.


Hoe reageert 'mijn' begrafenisondernemer als ik zelf een grafkist elders wil kopen?

Een begrafenisondernemer zal uw wensen altijd respecteren, dat is zijn taak. Natuurlijk zal hij liever zijn 'eigen producten' willen verkopen, daar verdient hij ook aan. Maar dat moet de familie van de overledene wel betalen! 
U kunt kiezen wat u door de uitvaartbegeleider wilt laten verzorgen. U bepaald wat u zelf regelt en welke diensten u door derden laat uitvoeren. Of u schakelt helemaal geen uitvaartverzorger in, dat kan en mag ook.
Die keuze is aan u, voelt u zich vrij aan te geven dat u zelf een uitvaartkist wilt regelen. Dat is wel zo persoonlijk.
Onze uitvaartkisten voldoen aan alle geldende regels in Nederland, voor crematie en begrafenis. Dus begrafenisondernemers, crematoria of begraafplaatsen kunnen onze grafkist niet weigeren! Onze uitvaartkisten worden ook door begrafenisondernemers gebruikt.
Onze grafkisten zijn zeer hoogwaardig, uniek en stijlvol, en uiteraard geschikt voor begrafenis en crematie. Rechtstreeks afgeleverd op het door u gewenste adres, ook bij een rouwcentrum.

U kunt uw uitvaartverzorger ook de opdracht geven om een grafkist uit onze collectie voor u bij ons te bestellen. Hij of zij kan gewoon contact met ons opnemen en zich als zakelijke relatie bij ons melden. 


Wordt mijn begrafenisondernemer benadeeld?

Uw uitvaartverzorger wordt niet benadeeld als u zelf een grafkist koopt. Natuurlijk wil een begrafenisondernemer graag een doodskist verkopen, maar u bent zeker niet verplicht de grafkist daar te kopen. Een uitvaartverzorger neemt alleen die diensten van u uit handen die u wilt.
U kunt de uitvaartkist gewoon zelf elders kopen. De uitvaartverzorger heeft er dan ook geen werk aan, U heeft immers zelf de grafkist uitgezocht en besteld. Dat scheelt hem/haar tijd en moeite.
De kosten voor een begrafenisondernemer zijn verwerkt in het ‘aannametarief’. Verdiensten aan een grafkist zijn dus extra? Maar dat zijn voor u extra kosten en niet nodig als u zelf een grafkist regelt, daarmee helpt het u de kosten voor een uitvaart te beperken. Het is allemaal toch al duur genoeg.