Moderne eco grafkist in een doos - net zo makkelijk als een Ikea kastje, zonder gereedschap en lijm!


CHISTANN design eco-grafkist in een doos


CHISTANN de moderne volwaardige eco-grafkist bereikbaar voor iedereen!

Ontworpen voor bewuste families die graag zelf betrokken zijn bij het vormgeven en regelen van een afscheid. Net als een IKEA-kastje, online kopen en vlak verpakt ontvangen in een compacte doos. Snel en eenvoudig in elkaar  gezet zonder gereedschap en lijm!

Winnaar van de Final Footprint Challenge (initiatief en vakjury van Dela, Yarden en stichting GreenLeave).CHISTANN - De betaalbare design uitvaartkist

Vergeet de standaard saaie eiken-look grafkist die door iedere uitvaartondernemer wordt aangeboden. CHISTANN is de nieuwe Dutch Design uitvaartkist gemaakt van moderne verantwoorde materialen en vanzelfsprekend geschikt voor crematie en begraving. Strakke vormgeving en licht onbehandeld hechthout voor een eigentijdse uitstraling. Een echte design uitvaartkist, en al voor 289 euro thuisbezorgd!

Uniek design detail! De deksel wordt in 2 delen gesloten wat bij opbaren veel prettiger en mooier is.


De eco grafkist bereikbaar voor iedereen

Een echte eco-grafkist voor de prijs van de veel gebruikte non-eco kist van beplakt spaanplaat en synthetische bekleding. De CHISTANN eco uitvaartkist is gemaakt van verantwoord gelaagd hout en van binnen bekleed met ongebleekt natuurkatoen. De strakke handgrepen zijn zelfs gemaakt van resthout uit de productie. Dus biologisch afbreekbaar en niet schadelijk bij crematie.

Wel zo fijn te bedenken dat we nu ook bij een uitvaart ons milieu kunnen ontzien zonder daar honderden euro’s extra voor te moeten uitgeven.


De moderne functionele grafkist, nu nog persoonlijker

De CHISTANN wordt direct van fabrikant aan de familie geleverd door pakketdiensten in een compacte doos, voordelig en discreet. En net als een eenvoudig ‘IKEA kastje’ is de CHISTANN snel en simpel zonder gereedschap in elkaar gezet.

Zo wordt de uitvaartkist op een sympathieke manier onderdeel van het afscheid, samen in elkaar zetten, eventueel beschilderen of een thema kiezen om een uitvaart nog persoonlijker te maken.

 


Eco+ minder verspilling bij elke uitvaart

De CHISTANN is ontworpen om zo min mogelijk te verspillen in meerdere opzichten. Minder verbruik van massief hout, minder transportvolume en daardoor aanzienlijk minder uitstoot van C0² van fabricage tot en met gebruik. En functioneel, geen duur massief hout en meubelafwerking voor een grafkist die beschilderd wordt of bedolven is onder bloemen en daarna wordt begraven of verbrandt.

En veel minder tussenschakels in de levering waardoor de grafkist u ook minder kost!


Veilig en betrouwbaar, draagvermogen getest tot 200kg

Een grafkist uit een doos van maar 120 cm, uit twee delen maar wel sterk en veilig. Is de CHISTANN volgens de instructies in elkaar gezet dan is de grafkist heel sterk en kan een gewicht van 120 kilo veilig worden dragen.
Wij hebben het draagvermogen zelfs tot 200 kilo getest zonder enige verzwakking van de constructie en de 6 handgrepen.


Voor crematie & begraving.
Erkend door GIO als ‘goed industrieel ontwerp’

We maken al jaren uitvaartkisten en begrijpen precies waar een goede uitvaartkist voor begraving en crematie aan moet voldoen. De CHISTANN is daarom zonder twijfel geschikt en geaccepteerd door crematoria en begraafplaatsen. Er zijn ook al diverse CHISTANN’s gebruikt bij natuur begrafenissen.


De CHISTANN is zelfs tijdens de Dutch Design Week in 2017 door GIO erkend en heeft het predicaat ‘Goed Industrieel Ontwerp’ verworven voor ontwerp en functionaliteit, en daar zijn wij trots op.