'grafkist in een doos' wint eco-wedstrijd van Dela, Yarden en stichting GreenLeave


Vakjury 'Final Footprint Challenge' kiest voor het nieuwe CHISTANN-concept:
de eerste echte CO² neutrale uitvaartkist

De vakjury van de Final Footprint Challenge (een initiatief van Dela, Yarden en stichting GreenLeave om de uitvaartbranche sneller te verduurzamen) besluit dat de compact en vlak verpakte CHISTANN uitvaartkist de winnaar is van deze eco-challenge.
Het is de dringende wens van de jury dat de CHISTANN gemaakt zal gaan worden van het circulaire eco-plaatmateriaal ECOR, de co-winnaar van de challenge...

En dat gaan we ook doen!, de eerste CO²-neutrale uitvaartkist op de mark brengen.
Samen met de initiatiefnemers gaan we deze kist uitontwikkelen en al in 2018 in Nederland produceren. Gemaakt van houtvervangend ECOR, compact verpakt om uitstoot van vervoer te minimaliseren en zonder metaal en andere milieubelastende materialen! En binnen 5 minuten in elkaar te klikken zonder gereedschap, iedere uitvaartondernemer kan het doen vlak voordat de kist in gebruik genomen moet worden.
Een hele uitdaging maar het is zeker mogelijk!

Het huidige model CHISTANN gemaakt van onbehandeld eco-hechthout zal ook gewoon blijven bestaan voor de particuliere markt.
Zelf een kist kopen en met mekaar in elkaar zetten. Een mooie toevoeging aan het accepteren van een verlies en vormgeven van een persoonlijk afscheid.