zelf een grafkist uitkiezen en online kopen - binnen 6 uur gratis bezorgd


Zelf een uitvaartkist kopen, hoe dat werkt in de praktijk...


U kan en mag altijd zelf bepalen welke producten en diensten u bij wie inkoopt!

De naam ‘uitvaartondernemer’ zegt het al, het is een ondernemer die op commerciële basis diensten en producten aan u aanbiedt en verkoopt.
U ben dus de klant (en niet de patiënt), u bepaalt wat u van wie inkoopt, ook bij een emotionele aanleiding als een uitvaart.


Dus als u graag zelf een uitvaartkist wilt kopen dan bent u daar volkomen vrij in.

Mogelijk is de uitvaartondernemer daar wat onwennig in maar per slot van rekening bent u de klant u heeft uiteindelijk de regie.
Maak dus zonder aarzeling kenbaar wat u zelf regelt en wat u van de ondernemer verwacht, dat is gewoon normale en vriendelijke zakelijkheid.


Het is belangrijk te weten dat onze kisten aan alle regelgeving in Nederland voldoen.

Dus geschikt voor crematie en begraving. Argumenten dat ‘vreemde’ kisten kunnen worden geweigerd bij een crematorium zijn onjuist.
Wij hebben over de afgelopen jaren al meer dan duizend kisten naar tevredenheid geleverd

U kunt uw uitvaartverzorger ook vragen om een grafkist uit onze collectie voor u bij ons te bestellen.
Hij of zij kan gewoon contact met ons opnemen en dit voor u regelen.Waar en Wanneer laten afleveren?

U kunt de uitvaartkist op ieder adres laten bezorgen, ook bij uw uitvaartverzorger of ingeschakelde rouwvervoerder.
Dat kan bij een aanstaand sterfgeval ook eventueel voor het overlijden worden gedaan.


Thuis opbaren of elders

In samenspraak met de uitvaartverzorger besluit u of er thuis opgebaard gaat worden of in een uitvaartcentrum. Bij een thuisopbaring wordt veelal voor een bedopbaring gekozen en wordt de grafkist op de dag van de uitvaart meegebracht door de verzorgers. Bij een kistopbaring is de levertijd van de kist dus urgenter.


Binnen 6 uur discreet geleverd

Onze gewone kisten worden op werkdagen binnen 6 uur discreet geleverd in overleg en op afspraak (of binnen 4 uur 24/7/365 voor 96 euro).
De producten die met een pakketdienst worden verstuurd, zoals de CHISTANN 'grafkist in een doos', worden binnen 2 dagen in een neutrale verpakking geleverd (zie info).

 

===

Het zelf uitkiezen en kopen van een grafkist is zeker niet ongebruikelijk.

Traditioneel zal een begrafenisondernemer als onderdeel van zijn dienst een grafkist aanbieden. Dit is een wezenlijk onderdeel van dat verdienmodel, en de uitvaartverzorger zal er bij gebaat zijn dat de uitvaartkist wordt verkocht. Er kan dus veel geld worden bespaard als de familie zelf een grafkist uitzoekt en koopt.

Een grafkist kan worden uitgekozen bij diverse leveranciers die op het internet zijn te vinden. Een grafkist online kopen geeft de familie meer keuze en bespaart al snel honderden euro's.