Zelf een grafkist kopenZelf een uitvaartkist kopen, hoe dat werkt in de praktijk...


U kan en mag altijd zelf bepalen welke producten en diensten u bij wie inkoopt!

De naam ‘uitvaartondernemer’ zegt het al, het is een ondernemer die op commerciële basis diensten en producten aan u aanbiedt en verkoopt.
U ben dus de klant  (en niet de patiënt), u bepaalt wat u van wie inkoopt, ook bij een emotionele aanleiding als een uitvaart.


Als u graag zelf een uitvaartkist wilt kopen dan bent u daar volkomen vrij in.

Mogelijk is de uitvaartondernemer daar wat onwennig in maar per slot van rekening bent u de klant, u houdt en heeft uiteindelijk de regie.
Maak dus zonder aarzeling kenbaar wat u zelf regelt en wat u van de ondernemer verwacht, dat is gewoon normale en vriendelijke zakelijkheid.


Het is belangrijk te weten dat onze kisten aan alle regelgeving in Nederland voldoen.

Dus geschikt voor crematie en begraving. Argumenten dat ‘vreemde’ kisten kunnen worden geweigerd bij een crematorium zijn onjuist.
Wij hebben over de afgelopen jaren al meer dan duizend kisten naar tevredenheid geleverd.

U kunt uw uitvaartverzorger ook vragen om een grafkist uit onze collectie voor u bij ons te bestellen.
Hij of zij kan gewoon contact met ons opnemen en dit voor u regelen.


Waar en wanneer laten afleveren?

U kunt de uitvaartkist op ieder adres laten bezorgen, bij u thuis maar ook bij uw uitvaartverzorger of uitvaartcentrum.
Dat kan bij een aanstaand sterfgeval ook eventueel voor het overlijden worden gedaan.


Thuis opbaren of elders

In samenspraak met de uitvaartverzorger besluit u of er thuis opgebaard gaat worden of in een uitvaartcentrum. Bij een thuisopbaring wordt veelal voor een bedopbaring gekozen en wordt de grafkist op de dag van de uitvaart meegebracht door de verzorgers. Bij een kistopbaring is de levertijd van de kist dus urgenter.


Snel en discreet geleverd

Onze 'gewone' gebruiksklare kisten worden binnen 6 uur op werkdagen discreet geleverd in overleg en op afspraak. Tegen een kleine meerprijs kunnen wij ook binnen 4 uur, 24/7 en op elke dag bezorgen.

De producten die met een pakketdienst worden verstuurd, zoals de CHISTANN 'grafkist in een doos', worden binnen 1-2 dagen in een neutrale verpakking geleverd (zie info).

 


Optioneel met aanvullende verzorging

U kunt in combinatie met afleveren van onze gebruiksklare uitvaartkisten ook ondersteunende diensten via ons regelen. Dus het verzorgen en opbaren van de geliefde op uw thuisadres eventueel met verhuur van koeling. Alle essentiële uitvaartverzorging is hiermee geregeld en u kan zich verder bekommeren om het afscheid en de uitvaart. Zie hiervoor onze website Uitvaartontzorger.nl


Thuis opbaren met verzorging

Onze uitvaartkisten worden bezorgd door ervaren uitvaartverzorgers. Deze specialisten kunnen de laatste verzorging en opbaring met u verzorgen. Alle verzorgende handelingen kunnen worden uitgevoerd, inclusief verwijderen van pacemakers en ICD's.


Verhuur van onderkoeling

Naast het verzorgen en opbaren kunnen wij tevens een universele onderkoeling verhuren. Deze wordt op de dag van de uitvaart weer opgehaald.