Veelgestelde vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? Wellicht vindt u hieronder het antwoord. Maar u kunt ook gewoon contact met ons opnemen. Uiteraard ondersteunen wij onze klanten met hun vragen over productkeuzes, bestellingen en reclamaties. Dat doen wij bij voorkeur via ons online klant support systeem (zwarte knop 'contact' aan de rechterkant van de paginas), webformulier, email of telefoon tijdens kantooruren.
telefoon: 055-5690226

1 Zelf een grafkist kopen
1.1 Hoe reageert mijn begrafenisondernemer?

Een uitvaartverzorger zal uw wensen altijd respecteren. Dat is zijn taak. Natuurlijk zal hij zijn eigen producten willen verkopen. Maar u zit nergens aan vast. U bepaalt wat u zelf regelt en welke diensten u door derden laat uitvoeren. Of u schakelt helemaal geen uitvaartverzorger in. Dat is namelijk geen verplichting. Die keuze is aan u. Voelt u zich vrij aan te geven dat u zelf een uitvaartkist wilt regelen. Dat is wel zo persoonlijk. Onze uitvaartkisten worden door vele begrafenisondernemers gebruikt. Ze zijn zeer hoogwaardig, uniek en stijlvol, en geschikt voor begrafenis en crematie. Rechtstreeks afgeleverd op het door u gewenste adres. Ook bij een rouwcentrum.

1.2 Wordt mijn begrafenisondernemer benadeeld?
Uw uitvaartverzorger wordt niet benadeeld als u zelf een grafkist koopt. Natuurlijk wil een begrafenisondernemer zijn eigen producten verkopen. Maar u bent tot niets verplicht. Een uitvaartverzorger verricht alleen diensten zoals u die wilt. U kunt de uitvaartkist gewoon zelf kopen. De uitvaartverzorger heeft er dan geen werk aan. U heeft immers zelf de kist uitgezocht en besteld. Dat scheelt tijd en moeite. De kosten voor een begrafenisondernemer zijn verwerkt in het ‘aannametarief’. Moet hij ook nog verdienen aan een grafkist? Dat is niet nodig als u dat zelf regelt.
1.3 Vergoed mijn verzekering de kosten van een uitvaartkist?
Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten voor een uitvaart. Daaronder vallen de kosten voor een begrafenisondernemer, het rouwcentrum en een uitvaartkist. U kiest zelf waar u deze diensten afneemt. Vraag bij uw verzekeraar welke bedragen precies vergoed worden.
1.4 Wat als ik een natura verzekering heb?
In de natura polis is vastgelegd welke diensten er precies geleverd worden. Een naturaverzekering bestaat meestal uit een pakket basisvoorzieningen. Er geldt vaak een maximum bedrag voor de diverse diensten, zoals de bloemen en de uitvaartkist. Vanwege de gunstige prijs van onze grafkisten bent u meestal goedkoper uit.
1.5 Kan ik de kist rechtstreeks laten bezorgen?
Het gewenste afleveradres kunt u ingeven tijdens het bestelproces.
1.6 Accepteren begraafplaatsen en crematoria alle grafkisten?
Aan grafkisten worden eisen gesteld. Bijvoorbeeld op het gebied van materiaal en afmeting. Deze staan beschreven in de Wet op de lijkbezorging. Daarnaast stellen begraafplaatsen en crematoria aanvullende eisen. Bijvoorbeeld qua afmeting of model een grafkist. De grafkisten van Uitvaartkist-Online voldoen ruimschoots aan al deze eisen. Alle kisten zijn vervaardigt van biologisch afbreekbaar materiaal.
1.7 Wanneer kan ik het beste een uitvaartkist bestellen?
U kunt een grafkist kopen wanneer u maar wilt. Bijvoorbeeld als een dierbare overleden is. Of ruim voordat het zover is. De keuze is aan u. Er is altijd voldoende tijd voorafgaande aan de dag van de uitvaart. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen.
2 Over onze eco-grafkisten
2.1 Wat betekent eco?
Onder een eco-grafkist wordt verstaan een op duurzame wijze geproduceerde grafkist. Er worden dan alleen ecologisch verantwoorde materialen gebruikt. Alle doodskisten zijn gemaakt van FSC gecertificeerd massief Europees grenen. Het hout is via verantwoorde bosbouw en kap verkregen en verwerkt. Het hout is onbehandeld, dus niet gebeitst of gelakt. De binnenbekleding is gemaakt van katoen. Kortom 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.
2.2 Wat is de houtkwaliteit ?
Wij bieden keuze uit twee houtkwaliteiten. De budget grafkisten zijn gemaakt van standaard grenen. Dit is massief hout, 100% natuurlijk, met de daarbij behorende knoesten en knoestreparaties. 
Kisten vervaardigd uit A1 kwaliteit hebben geen knoesten. Dit is de hoogste kwaliteit grenen (meubelkwaliteit).
2.3 Waarom leveren jullie niet standaard met binnenbekleding?
Uitvaartkist-Online biedt eerlijke grafkisten die u zelf kunt aanpassen aan toepassing en smaak. U kunt zelf een keuze maken. Bijvoorbeeld als er sprake is van een 'gesloten kist', dan vindt u binnenbekleding misschien overbodig. Of u wilt juist bekleding welke past bij de smaak en voorkeur van de overledene. U hoeft dus alleen te kopen wat u nodig hebt, ook dit draagt bij aan het milieu!
2.4 Wat is een binnenbekleding set?
De binnenbekleding bestaat uit natuurkatoenen bekleding voor de zijkanten en bodem van de kist. Er wordt ook een klein kussen meegeleverd, gevuld met ecologische schuimvulling.
2.5 Waarom worden bij sommige modellen losse handgrepen aangeboden?
Misschien heeft u geen handgrepen nodig, bijvoorbeeld bij een eenvoudige uitvaart of crematie.
2.6 Kan ik de kist zelf verfraaien, en hoe?
U kunt onze grafkisten iedere gewenste kleur geven. Let op: niet alle verf is geschikt voor begrafenis en crematie. Wij leveren speciale verf op waterbasis, gemakkelijk aan te brengen én minder milieu belastend.
3 De juiste kist kiezen
3.1 Welke maten moet ik hanteren?
3.2 Waar moet ik rekening mee houden?
3.3 Wat als ik de onjuiste maat heb besteld?
4 Bezorgen of afhalen
5 Garantie en retourneren