Een DHZ-uitvaart regelen bespaart kosten en maakt een afscheid persoonlijker. Het kan en het mag!

Regel gewoon zelf een uitvaart. Een doe-het-zelf uitvaart is tegenwoordig makkelijk zelf te organiseren. Je kan en mag bijna alles zelf doen rond een uitvaart, zelf bijvoorbeeld een grafkist kopen of een afscheid organiseren op de favoriete locatie van de familie.

Maak of koop een uitvaartkist gewoon zelf. Als je een grafkist zelf wil maken kan je bijvoorbeeld een grafkistbouwpakket kiezen zoals de Chistann. Die zet je makkelijk binnen een half uurtje in elkaar en is dan klaar om eventueel beschilderd te worden.

De rouwkaart kan je ook zelf maken, of samenstellen op een online rouwkaarten website. De bloemen bestel je bij een lokale bloemist en het afscheid kan je vanuit huis regelen. Met een beetje hulp van bijvoorbeeld de uitvaartontzorger.nl kun je makkelijke en goedkoop een thuisopbaring regelen. Dan wordt de geliefde verzorgd en in een kist of op bed opgebaard, verhuur van kistkoeling of een bedkoeling is dan geregeld en wordt door de uitvaartverzorgers meegenomen.
Rouwvervoer kun je ook gewoon zelf regelen, je mag een geliefde in kist eventueel zelf vervoeren als de auto groot genoeg is. Of je besteld een rouwauto of regelt een overbrenging van de overledene in een overbrengauto. Het voordeel va professioneel rouwvervoer is dat er ervaren chauffeurs meekomen en dat zij een schaarwagen bij zich hebben om de grafkist te verrijden.