Een uitvaart zelf regelen zonder uitvaartondernemer mag, kan en bespaart geld!


De familie kan en mag een begrafenis gewoon zelf regelen.

Uiteraard is het makkelijk om de organisatie van een begrafenis of crematie uit te besteden aan een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger, maar daar zijn vaak behoorlijke kosten aan verbonden. Door zelf al in een vroeg stadium te weten hoe de uitvaart zal moeten verlopen kunnen een aantal zaken al worden geregeld.

Het gebeurt steeds vaker dat nabestaanden de uitvaart zelf willen regelen. En waarom ook niet? Het is persoonlijker en veel goedkoper. Een doe-het-zelf uitvaart is tegenwoordig ook gewoon.
Waarom vreemden alles laten doen, terwijl de familie de overledene het beste kende?
Het is wel zo vertrouwd en persoonlijk om zelf de regie te voeren over het afscheid en de dagen voor de uitvaart. Heel veel rond een uitvaart kan zelf worden geregeld en die zaken die de familie liever aan een specialist wil overlaten kunnen als deeldienst worden ingehuurd. Denk hier bijvoorbeeld aan de laatste verzorging en opbaring thuis van de overledene, of het vervoeren naar een crematorium of begraafplaats.

Uiteraard kan de grafkist al worden uitgezocht en besteld, en het overbrengen en opbaren van de overledene kan zelf worden gedaan of worden uitbesteed.

Voor advies of assistentie bij het zelf regelen van een uitvaart kunt u ons vrijblijvend bellen

Advies nodig over de keuze van een kist of het zelf regelen van een uitvaart? Bel ons dan gerust op 055-5690226